وبلاگ

آموزش بیماران, دسته‌بندی نشده

گردن درد و راه‌های درمان آن

گردن درد یکی از مشکلات عادی در بین افراد بزرگسال و یکی از رایج ترین مشکلات در بین افرادی است که شغل نشسته دارند.

این مشکل را می توان در بین دانشجویان نیز مشاهده کرد. میزان شیوع گردن درد در طول سال های گذشته بطور مشخص افزایش یافته و هم اکنون رتبه دوم بعد از کمر درد را به خود اختصاص داده است. درد گردن یکی از مشکلات معمول مربوط به سلامتی است که معمولاً موقتی می باشد و طول مدت آن در حدود یک تا دو هفته است.

علت گردن درد اغلب در نتیجه کشیدگی عضلات می باشد. یکی دیگر از علت درد گردن، التهاب غدد به خاطر عفونت های ویروسی یا سایر عفونت ها است.

در این حالت لازم است بیمار وضعیت درد خود را به دقت تحت کنترل داشته باشد. در صورتی که درد و گرفتگی گردن بیمار دائمی بوده یا به تدریج تشدید شود، این موضوع می تواند نشانه ای از ایجاد یک مشکل جدی تر برای فرد باشد.

برای درمان گردن درد باید هم از اناتومی گردن در حد مختصری اطلاع داشته باشیم و هم بدانیم درد گردن تنها در صورتی اصلاح می شود که ما در وضعیت ایستاده نشسته و خوابیده وضعیت گردن خود را اصلاح کنیم . و تعداد کمی از ورزش های متناسب با مشکل خود را در زندگی بگنجانیم.

گردن یکی از مفاصل بسیار فعال است که در هر دقیقه بیش از 30 حرکت انجام می‌دهد و در عکسبرداری از گردن تمام افراد بالای 50 سال، شواهد ابتلا به آرتروز در ستون  مهره گردنی دیده شده است.

اگر مهره‌های گردن از فولاد هم باشد به خاطر فعالیت‌های بسیار دچار ساییدگی می‌شود و تقریباً در عکسبرداری از گردن تمام افراد بالای 50 سال، شواهد ابتلا به آرتروز در ستون مهره گردنی دیده می‌شود که خوشبختانه بسیاری از این افراد هیچگونه علامتی در ناحیه گردن ندارند.

به همین دلیل استفاده بهینه از گردن و مراقبت از آن به خصوص در افراد شاغل در ادارات اهمیت بسزایی دارد چرا که استفاده غلط از مفاصل گردن، آسیب‌های غیر قابل جبرانی به ناحیه گردن وارد می‌سازد و در سنین کهنسالی افراد را دچار مشکل می‌کند.

 خم نگه‌داشتن طولانی یا یکسان قرار دادن طولانی گردن می‌تواند به گردن آسیب برساند.

راه‌های مبارزه با درد گردن

درمان گردن درد عصبی 

درد گردن یکی از شکایات شایع است. تحقیقات نشان می‌دهد ورزش‌های کششی گردن ممکن است در تسکین یا درمان گردن درد و پیشگیری از آنها موثر باشد.

این اتفاقات ممکن است برای شانه هم رخ دهد. انجام ورزش‌های کششی برای شانه‌ها نه تنها از سفتی و درد شانه‌ها جلوگیری می‌کند، حتی می‌تواند از مفاصل هم محافظت کند.

در اینجا چند نکته برای پیشگیری از گردن درد بیان شده است.
1. هرگاه هنگام کار احساس درد شدید گردن داشتید، پیشانی خود را با کف دست کمی فشار دهید. بسیاری از
دردهای گردن زمانی ایجاد می‌شود که ما دچار استرس و ناراحتی هستیم که این می‌تواند به درد و سفتی منجر شود. شما می‌توانید این نقش را با تقویت عضلات گردن با انجام ورزش‌های ساده کاهش دهید. بهترین نکته این است کمی ورزش کنید ورزش کردن در محل کار بعد از انجام کارهای مدام سبب تسکین درد گردن می‌شود.

روی صندلی خود بنشینید کمی به جلو خم شوید و آرنج خود را روی میز بگذارید. سر را میان دو شانه قرار دهید. پیشانی خود را در دست‌هایتان گرفته و کمی فشار دهید. در این وضعیت 3 تا 5 ثانیه بمانید. این کار را 3 تا 5 مرتبه تکرار کنید.

2- بالا تنه‌تان را تقویت کنید :
یکی از بهترین ورزش‌های دیگر در محل کار قرار دادن کف دست روی لبه صندلی است.
با فشار دادن دست‌ها سعی کنید ران و باسن خود را بلند کنید و کمی بالا نگه دارید. در این وضعیت 5 ثانیه بمانید و آن را 5 بار تکرار کنید تا عضلات شانه‌تان تقویت شود.

3- هنگام تلویزیون دیدن شانه‌هایتان را بالا و پایین کنید.
در لبه یک صندلی بنشینید و ستون فقرات‌تان را کاملا بکشید طوری که بلندتر به نظر برسید.
شانه‌هایتان را تا جایی که می‌توانید بالا ببرید سپس تا جایی که می‌توانید پایی ببرید. سپس کمی استراحت کنید. این کار را چند بار تکرار کنید.

4- هنگامی که بیش از 45 دقیقه کار یا رانندگی می‌کنید یا جلوی کامپیوتر می‌نشینید حتما برای چند دقیقه ورزش کنید.
غالبا هنگام رانندگی و نشستن طولانی‌مدت جلوی کامپیوتر ما سرمان را جلو می‌آوریم و این سبب درد گردن می‌شود. بنابراین به منظور پیشگیری از درد گردن بهتر است هر 10 دقیقه یک بار از جلوی مانیتور کامپیوتر بلند شده کمی بایستیم، گردن و شانه‌ها را به اطراف چرخانده و کمی ورزش دهیم. در هنگام تایپ کردن نیز بهتر است بهترین وضعیت را روی صندلی رعایت کرده و به طور مداوم به این کار مشغول نباشیم. کسانی که مجبورند به مدت طولانی رانندگی کنند هم بهتر است هرازگاهی توقف داشته و از خودرو پیاده شده و کمی ورزش کنند.

5- بالش مناسب هنگام خواب بسیار مهم است .
بهترین بالش برای خواب هر کس، بالشی است که روی آن احساس راحتی دارد اما معمولا کسانی که روی شکم می‌خوابند باید نوع سفت آن را انتخاب می‌کنند. کسانی که به پهلو می‌خوابند باید بالشی با سفتی متوسط را انتخاب کرده و افرادی که به پشت می‌خوابند باید از بالشی نرم استفاده کنند.
در هر ساعت سعی کنید چانه‌تان را به قفسه سینه بچسبانید. سپس گردن را به سمت راست پشت و چپ بچرخانید و سپس یک حرکت چرخشی به گردن‌تان بدهید. این کار را 5 بار تکرار کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سایدبار Scroll To Top

با سلام، لطفا با شرکت در نظر سنجی زیر ما را در ارائه بهتر خدمات یاری فرمایید

شرکت در نظرسنجی