دسته‌بندی نشده

فیزیوتراپی با لیزر چیست؟ آشنایی با مزایا و عوارض لیزرتراپی

فیزیوتراپی با لیزر چیست

فیزیوتراپی با لیزر

لیزر روش درمانی جدیدی است که می توان از انرژی آن برای بهبود تمام دردها و ترمیم بافت های آسیب دیده بدن استفاده کرد. این منبع نوری می تواند تمام دردهای اسکلتی و استخوانی را نیز تحت التیام قرار دهد. به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم به بررسی “روش فیزیوتراپی با لیزر” بپردازیم.

استفاده از روش فیزیوتراپی با لیزر

همان طور که می دانیم لیزر یک منبع نوری با طول موج های مختلف است که می تواند توسط انرژی خود به  عمیق ترین بافت های بدن نیز نفوذ کند و یک بافت آسیب دیده را هدف قرار دهد و به ترمیم و از بین بردن سلول های مرده و سلول های زنده آن بپردازد، بدون اینکه به بافت های اطراف آن آسیب برساند.

لیزر به دو نوع خاص پر توان و کم توان تقسیم بندی می شود که هر دو دارای طول موج های مختلفی می باشند. در این میان فرد فیزیوتراپیست است که می تواند با توجه به مقدار آسیب های موجود در بدن بیمار، نوع استفاده از طول موج کم توان و یا پر توان را مشخص کند.

 لیزر کم توان به درمان دردهای سطحی می پردازد. اما لیزر پر توان به درمان عضلات و بافت های عمیق تر اقدام می کند. در طول استفاده از لیزر ابتدا طول موج و زمان آن تعیین می شود و سپس با قرار دادن کاغذی مابین اشعه لیزر و پوست، بافت و نقطه مورد نظر را هدف قرار می دهند و به ترمیم و درمان آن می پردازند. به دلیل گذر این نور از اسکلت و استخوان های بدن، افراد می توانند از این روش برای فیزیوتراپی بافت ها و استخوان های خود استفاده کنند.

کاربرد لیزر در فیزیوتراپی

کاربرد لیزر در فیزیوتراپی

فیزیوتراپی با لیزر نوعی روش درمانی است که می تواند برای تمامی بیمارانی که دچار آرتروز، دیسک کمر، دیسک گردن، رگ به رگ شدن عضلات، تاندون ها، کشیدگی عضلات و … هستند، مفید واقع شود و تاثیرات خوبی روی آنها بگذارد.

لیزر می تواند اعصاب آسیب دیده بدن که سبب می شود فرد دچار درد های ناگهانی شود، را درمان می کند. همچنین افراد با استفاده از لیزر می توانند به بیمارانی که عمل های جراحی مانند دیسک کمر، دیسک گردن و … را انجام داده اند، کمک کند که زودتر بهبود یابند.

قابل ذکر است که این روش درمانی می تواند به سلول­ها و بافت های بدن کمک کند که حالت انعطاف پذیری عضلات خود را به دست بیاورند. بهبود دردها و بیماری های خار پاشنه، زانو درد، پارگی رباط صلیبی، واریس، مشکلات کف لگن و آرنج نیز می تواند از دیگر خدمات لیزر برای بیماران مختلف باشد.

در این میان دیسک کمر و دیسک گردن از بیماری های شایعی هستند که در بین افراد رخ می دهد و خیلی از افراد به جراحی آنها می پردازند. بسیاری از افراد در سنین مختلف به بیماری دیسک کمر مبتلا می شوند. در این میان در گذشته خیلی از افراد برای درمان این بیماری به روش جراحی روی می آوردند و دردهای زیادی را تحمل می کردند. اما امروزه بسیاری از پزشکان ابتدا توسط لیزر به درمان این بیماری می پردازند تا اگر مشکل بیمار رفع شد، دیگر دست به جراحی نزنند. لیزر می تواند به خوبی دیسک کمر را بردارد و آن را بهبود ببخشد. قابل ذکر است که افراد می توانند بارها با استفاده از لیزر اقدام به درمان این بیماری کنند.

در درمان مشکلات گردن نیز این روش می تواند به بافت های آسیب دیده بدن کمک کند که زودتر به ترمیم خود بپردازند و هیچ گونه عمل جراحی در آنها صورت نگیرد. به طور کلی می توان گفت که لیزر می تواند سرعت افزایش و تکثیر سلول های زنده و ترمیم آنها را در بدن زیاد کند و سبب تقویت آنها شود تا زخم ها و دردها کاهش یابند.

لیزرتراپی چیست

عوارض فیزیوتراپی با لیزر

با وجود اینکه لیزردرمانی یک روش نوین و بسیار تاثیرگذار در بهبود برخی از بیماری ها می باشد، ممکن است در شرایط مختلف و برای افراد با وضعیت های متفاوت خطرناک باشد. ابتدا اینکه زنان باردار که دچار کمردرد های زیادی می شوند، نباید از این روش برای بهبود خود استفاده کنند. زیرا برای جنین خطرناک می باشد.

قابل ذکر است که افراد بعد از استفاده از این روش نمی توانند از هیچ گونه کرم و یا پمادی استفاده کنند. همچنین افرادی که به بیماری سرطان دچار هستند، باید دقت کنند از لیزر در نقاطی از بدن خود استفاده کنند که توموری در آنجا وجود نداشته باشد. افراد باید قبل از استفاده از این روش درمانی با پزشک درباره داروهای مصرفی خود مشورت کنند تا استفاده از لیزر تاثیر بدی بر بدن آنها نگذارد.

مزایای لیزرتراپی

مزایای فیزیوتراپی با لیزر

این روش نوعی روش غیر تهاجمی می باشد و افراد بدون استفاده از هیچ گونه خراش و خونریزی می توانند از آن استفاده کنند و همچنین استفاده از این روش باعث می شود که افراد دردهای زیادی را متحمل نشوند. از مزایای این روش می توان به بی ضرر بودن آن اشاره کرد. این روش بسیاری از بیماری های اسکلتی و بافتی را درمان می کند و به بهبود و یا کنترل آنها کمک می کند. قابل ذکر است که این روش نیاز به استفاده از هیچ داروی درمانی ندارد.

این روش به خوبی می تواند سلول های آسیب دیده را ترمیم کند و سبب شود که مواد مغذی و اکسیژن به خوبی به بافت های عضلانی نفوذ کند و گردش جریان خون نیز بهبود یابد. گفتنی است که کوچک بودن لیزر سبب شده است که پزشکان بتوانند آن را به تمام نقاط بدن برسانند و به درمان بیماری های مختلف بپردازند.

نتیجه گیری

فیزیوتراپی با لیزر به خوبی می تواند به تحریک غضروف ها، اعصاب، عضلات و رباط های بدن بپردازد. روش لیزتراپی می تواند در درمان بسیاری از بیمارهای فیزیکی موثر باشد و به بیماران کمک کند. کلینیک فیزیوتراپی ابوریحان نیز به عنوان یکی از پیشرفته ترین مراکز کشور برای مشاوره و درمان در خدمت شماست. در صورت نیاز به راهنمایی یا مشاوره حتما با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.